Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2018 17:06 - ЧЕЛЕН СБЛЪСЪК - СИСТЕМАТА СРЕЩУ МАЛКИЯ ЧОВЕК Зам.-министър на правосъдието: Жена във вериги? Това не е изтезание!
Автор: ellahikari Категория: Лични дневници   
Прочетен: 382 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
Зам.-министър на правосъдието: Жена във вериги? Това не е изтезание!

Записът с конвоирането на Десислава Иванчева е пиар акция, твърди зам.министър Николай Проданов


Тоест ако цяла България не беше видяла позорището на системата всичко щеше да си бъде ОК, а?

Министерството на правосъдието не вижда причина да бъде изменена инструкцията, съгласно която отстранената от длъжността кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева беше отведена в болница с белезници на краката и ръцете и колан през кр


КАКВА Е ТАЗИ ИНСТРУКЦИЯ, КОЯТО ПРИНИЗЯВА ЧОВЕКА ДО ЖИВОТНО БРЕ?!
ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ?!

"Твърденията, че Десислава Иванчева е изтезавана са напълно безотговорни. Това е част от обективните мерки за сигурност и охрана, които сме принудени да предприемем. За мен това си беше пиар акция (записа с конвоирането на Иванчева - бел. ред.)" 

Това коментира пред Би Ти Ви зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов по повод гневните коментари за окованата във вериги бивша кметица на "Младост" Десислава Иванчева,  която беше отведена в болница с белезници на краката и ръцете и колан през кръста.

По думите на зам.министър Николай Проданов има спад на бягствата на затворници и арестанти след инструкцията, съгласно която Иванчева бе конвоирана по този унизителен начин. 

Министерството на правосъдието не вижда причина да бъде изменена тази инструкция. Оттам уточниха още, че от 2013 г. прилагат въпросните стандарти при конвоирането на всеки арестант, а не само на Иванчева и мерките дават резултат, защото са довели до спад на бягствата на арестанти и лишени от свобода от болнични заведения. "Лично аз не намирам никакви основания за промяна на този документ. Бихме могли да мислим да се промени формата на документа, но по същество смятам, че е разумно да остане така заради рисковете", коментира още Проданов. 

Инструкцията е издадена от директора на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" през 2013 г. и според нея, когато лишени от свобода са конвоирани до външни болници, те не само са с белезници на краката и ръцете, но и след това стоят заключени за болничното легло. 

"В българската Конституция пише, че правата на обвиняемия не могат да бъдат ограничавани повече от необходимото за правосъдието, в закона за изпълнение на наказанията пише същото. В същото време у нас се прилага инструкция за оковаване на изпратените на лечение арестанти, при която въобще липсва преценка дали тези мерки са необходими", коментира пред бТВ и бившият българския съдия в съда в Страсбург Здравка Калайджиева.

"Не става дума конкретно за Иванчева, става дума за това, че властите демонстрират пълна липса на чувствителност относно уважението към човека, какъвто и да е той. Смущава ме диспропорционалната сила, упражнена спрямо жена, която се води към болницата. За всички е ясно, че не е необходимо, може да бъде унизено човешкото достойнство, но жалкото е, че това по никакъв начин не се съобразява", подчерта адвокат Калайджиева. Тя отбеляза, че инструкцията за конвоирането на арестанти засяга широк кръг от хора, за които няма никакви данни да са опасни. 

Е думи нямам.
В България системата е създадена да работи срещу човека. 
РЕСТАРТ ИЛИ САМОУНИЩОЖЕНИЕ. 
БЪЛГАРИЯ ТЪРСИ ТАЛАНТ.
ТАЛАНТ ДА РЕСТАРТИРА СИСТЕМАТА.




 





 
 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ellahikari
Категория: Лични дневници
Прочетен: 377151
Постинги: 595
Коментари: 0
Гласове: 279
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930