Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2018 12:58 - Не искам да съм вярваща (притча)
Автор: predanie Категория: Други   
Прочетен: 857 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

-         - Мамо, не искам да съм вярваща! Искам да бъда като всички! – казва на своята майка след училище първокласницата Альонка.

-        -  Защо? – попитала я майка ѝ.

-         - Защо трябва всички да ми се присмиват. Плаче ми се от това. Ако не ми разрешиш да бъда невярваща, няма да ходя повече на училище!

-  Добре. Дай да поговорим, а после ще избереш сама. Съгласна ли си?

Альонка кимнала в знак на съгласие и седнала да майка си. А майка ѝ започнала да разказва:

- Дъще, когато беше още на пет месеца, се разболя много тежко. Пет месеца – това е много малко време. Тъкмо се бе научила да седиш и носеше съвсем мънички панталонки и ризка. Много плакахме с баща ти. Толкова не искахме ти да умреш, нашата първа дъщеря, нашето бебенце. А лекарите казваха, че не могат да те излекуват. Двете с теб лежахме в болницата. В твоите малки тънки ръчички лекарите понякога вкарваха игли и системи. Когато се задъхваше, ти даваха кислородна маска и ти биеха какви ли не инжекции. Изпаднах в отчаяние. Животът си отиваше от теб с всяка изминала минута. И така една нощ, когато отново започна да се въртиш и плачеш, аз, измъчена, застанах на колене, както много отдавна ме бе научила моята стара баба, и започнах да се моля: „Господи, ако Те има, ако Те има в този свят, спаси дъщеричката ми! Изцели я! Направи това чудо, Господи! Никога няма да забравя за това!“

След това дълго време плаках, стоях на колене и в започнах да усещам покой в сърцето си. Спомних си детството си, вярващата си баба, нейните разкази за Христос, нейните простички молитви. На мен нямаше кой вече да помогне. Никой не можеше да те спаси, освен Той - Иисус. И знаеш ли, Альонка, Той направи това.

След тази моя първа молитва в живота ми ти крепко заспа. А след известно време, за почуда на всички лекари, теб те изписаха съвсем здрава от болницата и се прибрахме вкъщи. Аз и баща ти бяхме най-щастливите хора на света. Ние на всички и навсякъде разказвахме какво направи с нас Господ. Лекарят, който те лекуваше, призна, че е престанал да бъде атеист. Така станаха нещата, дъще.

От там насетне много обикнахме Господа, Който извърши такова чудо. Сега ти трябва да решиш, Альонка: искаш ли да растеш вярваща или не. Помисли какво стори с теб Иисус, колко те обича Той. Трябва ли да забравиш за това заради някого си? Вече си голяма, сама трябва да решиш. А аз ще отида да приготвя обяд.

Когато майката се върнала в стаята, момичето стояло на колене и шепнело:

-         -  Иисусе, прости ми! Моля Те, прости! Не знаех, че си направил толкова много заради мен. Искам винаги да съм вярваща, Господи!




Гласувай:
2



1. ivoki - Това ме разплака !
02.05.2018 15:57
Това ме разплака !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: predanie
Категория: Други
Прочетен: 413027
Постинги: 325
Коментари: 145
Гласове: 206
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031