Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2018 13:17 - Духовни бисери
Автор: predanie Категория: Други   
Прочетен: 459 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image
Истинската вяра се намира в сърцето, а не в ума. Хората, които вярват с ума си, ще последват антихриста. Но тези, които вярват със сърцето, ще го разпознаят.

Св. Гавриил Ургебадзе

***

Бог винаги ни обгражда с тези хора, с които е необходимо, за да се изцелим от своите недостатъци.

Монах Симеон Атонски

***

Нищо не е така свойствено за християнина, както това да бъде миротворец, за което Господ ни е обещал Своята величайша награда.

Св. Василий Велики

***

Гледай на себе си като на малко дете, а на Бога – като на твой Отец и Го моли за всичко, от което имаш нужда. Така разговаряй с Бог и на теб няма да ти се иска да се разделяш с Него, защото само в Бога човек се чувства в безопасност, утешен, в неизразима любов, съединен с божествената нежност.

Преп. Паисий Светогорец

***

Така и да живеем – като раби Божий, всичко да е в глъбината на сърцето и нищо да не е на показ, за пред тълпата.

Отец Йоан Крестянкин

***

Нещастният, зъл човек разрушава всичко, обижда даже най-близките и скъпи хора, а добрият човек, излъчващ мир и радост около себе си, възстановява разрушеното, утешава страдащите, помага на нуждаещите се.

Преп. Серафим Саровски

***

Мислим, че Бог ни гледа отгоре, а той ни вижда отвътре.

Св. Йоан Златоуст

***

Как да придобием смирение? Чрез мълчанието. Запазете тишина. Бъдете глупави, нека всички ви мислят за такива. Мълчанието е основният начин за придобиване на смирение и любов.

Човек се спасява чрез тишина.

Св. Серафим Соболев

***

Ако постоянно мислехме за явяването си пред праведния Съдия, както ние, така и останалите щяхме да си спестим много грижи и мъки.

Патриарх Павле

***

Умът ни дава светлина, той е нашето вътрешно око, но той е студен. А добротата е топла, но сляпа. Цялата работа е в това да установим равновесие в развитието на ума и добротата. Иначе умът се изкривява в злоба, а добротата без разум – в глупост.

Патриарх Павле

***

Ние не си избираме страната, в която да се родим, нито хората, които са ни родили, нито пък времето, в което сме се родили, но избираме едно нещо – да бъдем човеци или не.

Патриарх Павле

***

Никога не е имало и никога няма да има място на земята, където да няма тъга. Единственото възможно място без тревога е сърцето, когато Бог обитава там.

Св. Никон Оптински

***

С всички сили трябва да съхраняваме душевния си мир. Човек трябва да се потруди, за да може винаги да пребивава в радост на духа. А бесовете искат през цялото време да бъдем печални.

Старец Тадей Витовнишки




Гласувай:
1



1. ivoki - При зачатието Бог ни дава душа. П...
01.03.2018 16:30
При зачатието Бог ни дава душа. После в утробата на майката ни дава тяло, а след раждането ни дава ум с годините. Дава ни тяло и ум за да служат на душата.
Много често в заблудата си караме душата да служи на умът и тялото...... Много тъжно и погрешно. ......
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: predanie
Категория: Други
Прочетен: 415432
Постинги: 325
Коментари: 145
Гласове: 206
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930