Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2017 15:57 - Истината за аборта - I ч.
Автор: predanie Категория: Други   
Прочетен: 1830 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Аз, нероденото дете

Първа седмица - начало на моя живот

Аз съм едно неродено дете, което сега започва жи­вота си. Бях заченато от любовта на баща ми и майка ми. Те се прегърнаха силно и, какво чудо, създадоха мен! Шест часа след това аз започнах бързо да раста. Лека-полека се придвижих към матката. Тук щеше да бъде моето убежище, докато се появя на белия свят.

Втора седмица от моя живот

Вече съм пораснало с цели осем хиляди клетки. Първо се образуваха пъпната връв и плацентата, които през следващите месеци ще ме снабдяват с хранител­ни вещества и кислород. Въпреки че се топля и хра­ня от майка ми, тя дори не знае, че ме има и все още очаква редовния си месечен цикъл.

Трета седмица

През тази седмица започнаха да се образуват гръб­начният ми стълб, главата, белите дробове, стомахът и бъбреците. От осемнадесетия ден на моя живот мал­кото ми сърце започна да тупти неритмично. Това сър­це ще бие, докато умра.

Четвърта седмица

Аз, нероденото дете, навършвам първия месец от живота си! Високо съм половин сантиметър и тежа половин грам. Ударите на сърцето ми се синхронизират със сърцето на мама. Крачетата ми приличат на малки крилца, започват да се оформят и ръцете ми. Въпреки че вече съм живяло цял месец, майка ми едва сега започва да подозира за съществуването ми.

Пета седмица

През тази седмица ръстът и теглото ми се удвои­ха. Тежа един грам и съм високо цял един сантиметър.

Имам даже очи със зеници и мигли. Вече може да различиш ушите и нослето ми, а в главата ми, в мозъка, започва да се образува центърът на речта. Вече могат да ми направят дори кардиограма!

Шеста седмица

През тази седмица ясно се очертаха коленете и пръстите на ръцете и краката ми. В края на седмицата ще бъде възможно да се уловят мозъчните ми вълни с обикновена енцефалограма. А някои твърдят и казват, че аз все още съм нямало душа...

Седма седмица

Мозъкът ми вече функционира нормално - мога да чувствам и да реагирам на дразненията. Устните ми се отварят, мога и да суча. Пръстите на ръцете ми по­раснаха и вече имат отпечатъците, които ще се запазят през целия ми живот.

Осма седмица

Вече съм на два месеца, изминаха най-важните 60 дни от моя живот. Образуваха се всички органи на тялото ми. Оттук нататък само ще раста, а техните фун­кции ще стават все по-съвършени. Високо съм три сан­тиметра и тежа три грама.

Девета - десета седмица

Телесните ми органи работят нормално - мускули­те се синхронизират, движа ръцете и краката си, мога да си смуча палеца. Движа се и плувам в корема на мама. Ако ме натиснат, усещам болка. Чувам звуци и чувствам ударите на сърцето ѝ. Когато се родя, ще ис­кам да ги чувствам отново.

Единадесета - дванадесета седмица /Три месеца/

Вече станах 8 сантиметра високо и тежа 25 гра­ма. Само за един месец ръстът ми се утрои, а теглото ми стана 8 пъти по-голямо! Започна да ми расте коса. Будя се, когато мама се буди. Спя, когато тя спи. Спо-койно съм, когато тя е спокойна. Всяко нейно настрое­ние, всичко, с което се храни и поема, се отразява и на мен. Усещам, когато тя се безпокои за мен, когато се страхува и притеснява за бъдещето. Особено в нача­лото на бременността си тя често е неспокойна. Освен това понякога ѝ се вие свят, боли я главата и ѝ се гади. Аз винаги разбирам, когато се чувства така. Но всичко това отминава с напредването на бременността. И ко­гато мама ме поеме в ръцете си, всички трудности и неприятни моменти ще й се струват маловажни...

Ами ако мама не ме иска повече?

Ами ако родителите ѝ кажат, че е още малка, за да ме роди?

Ами ако мама държи повече на кариерата си, отколкото на мен?

Или ако мама си помисли: „Какво ще кажат хората, след като не съм омъжена?"

Ами ако лекарят сгреши и ѝ каже, че съм болно, а аз не съм и я посъветва да се отърве от мен и тя се съгласи?

Ако се случи нещо такова, какво ли ме очаква...?

Може би ще ме „изсмучат" от корема на мама с една тръба, като прахосмукачка? (аборт по метода Карман)

А може би лекарят ще изсмуче с фистула част от родилната течност в матката на мама и ще влее вместо нея сол, която ще ме изгори живо? Тогава ще ме боли много, часове, докато издъхна! (аборт чрез отравяне на плода)

Или може би ще ме разкъсат живо в корема на мама с помощта на остър въртящ се нож? (аборт чрез екскюртиране, ембрионотомия)

Или може би така нареченият „лекар" ще направи операция на мама, ще разтвори матката ѝ и ще ме извади оттам? И така ще лиши от живот мен, нероденото дете. (аборт чрез хирургическа операция)

Какво ще стане тогава с телцето ми? Може би ще правят върху него научни експерименти като на опит­но животно? А представяте ли си, че някъде правят от мъртвите ни телца козметика, чрез която възрастни жени лъжовно се надяват да бъдат подмладени?!

Това, което лекарите наричат „прекъсване на бре­менността" е МОЕТО УБИЙСТВО!

СМЪРТТА МИ Е МЪЧИТЕЛНА.

МАЙКА МИ Е ЗАПЛАШЕНА, както и бъдещите ми братя и сестри, от несправедливата ми смърт!

Затова АЗ, НЕРОДЕНОТО ДЕТЕ, УМОЛЯВАМ всички вас, които можете да помогнете на майка ми и на мен да се родя, ПОМОГНЕТЕ! Помогнете на бъдещите май­ки според възможностите си! Може би те имат нужда от съвет и подкрепа. Може би те се намират в безиз­ходица или са безработни и живеят на ръба на соци­алния минимум, или може би са изоставени, самотни майки, объркани, очакващи вашата помощ.




Гласувай:
2



1. starotomagare - Гадно, гадно, гадно -колко много ...
13.03.2017 23:50
Гадно ,гадно ,гадно -колко много неродени българчета а циганчетата си се въдят а после искат помощи ...
цитирай
2. redabyss - Войнстващата глупост на религи...
14.03.2017 10:39
Войнстващата глупост на религията. :) Пък и някой от помпадурите е аплодирал.Ами да ви питам тогава:последните 10 години,трябва да сте нацвъкали поне 11 деца.И ако не сте-защо? :-о Хайде не разпространявайте глупости,които не сте силни да осъществите,в по-материална форма от трогателен текст за пълни идиоти.
И ще завърша с два уместни въпроса,тъй като подозирам,че според залога в заглавието ще има и "Абортите" 2ра част.Колко пъти месечно посещавате домове за изоставени деца,за да положите доброволен труд и каква част от личните си средства предоставяте на самотни майки ежемесечно,за да отгледат децата си? :)
цитирай
3. predanie - Здравейте
14.03.2017 14:34
не разбирам защо отправяте лични въпроси и нападки, честно казано тонът ви не е уместен за културни и образовани хора, които искрено се стремят да общуват и разберат нещо ново. А какво ще публикувам въобще не е ваша работа, ваш е изборът да го четете или не. Следващи коментари с подобен език ще бъдат изтривани.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: predanie
Категория: Други
Прочетен: 414937
Постинги: 325
Коментари: 145
Гласове: 206
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930