Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2017 08:44 - Чудо с иконата „Скоропослушница“ с новородено момиченце
Автор: predanie Категория: Други   
Прочетен: 470 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Катерина, 33-годишната майка на две деца, живееща в северната част на Гърция, съобщава за чудо, което се свърза с копие на намиращата се в манастира Дохиар(Атон) чудотворна икона „Скоропослушница“. Реплика на иконата била купена в северозападното гръцко село Арта, където живее Катерина и тя често палела свещ и се молела пред нея, съобщава сайта Ukrainian Orthodox Heritage on Mt. Athos.

В продължение на единадесет години Катерина била бездетна и тя отправила молитва към Божията Майка „Скоропослушница“ да ѝ помогне да зачене, обещавайки, че ако детето се роди момиченце, ще я нарекат Мария. Молитвата ѝ била чута, ала тя родила син, когото нарекли на името на дядото - Георги. След деветнадесет месеца ѝ се родила дъщеря и Катерина, макар че не била забравила своето обещание, я нарекла Василики, в чест на нейната свекърва.

Раждането на първото дете било лесно, сега обаче се наложило Катерина да роди чрез Цезарево сечение в една солунска болница. Детето не било добре и трябвало да постъпи в интензивното отделение. Някои от близките на Катерина християни се обадили в манастира „Архангел Михаил“ в Тасос и в Дохиар, като ѝ казали, че детето трябва да бъде кръстено незабавно от самата нея.

Тя отново се обърнала към Божията Майка „Скоропослушница“ да изцери детенцето ѝ, като я прекръстила три пъти в името на Отца и Сина и Светия Дух с името Мария. Както обяснява Катерина, от тук насетне всичко се променило. Те се прибрали вкъщи в Арта със здраво момиченце само след седмица, което вече нямало никакви здравословни проблеми. Лекарите признават, че това е чудо. Катерена изразила огромната си благодарност на игумена на манастира Дохиар Григорий, който ѝ казал, че най-важното нещо след това е детето ѝ да бъде кръстено от свещеник с името Мария, което те възнамеряват да извършат скоро.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: predanie
Категория: Други
Прочетен: 412919
Постинги: 325
Коментари: 145
Гласове: 206
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031