Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2015 19:34 - Из пророчествата на преп. Лаврентий Черниговски
Автор: predanie Категория: Други   
Прочетен: 893 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Помнете това!

“Това станало, когато моят отец бе още жив,” си спомня И.М. относно своя разговор с батюшка Лаврентий. “Ние бяхме крайно бедни, не можехме да дойдем на себе си след разрушенията на войната. Аз отидох да видя стареца Лаврентий и да му поискам благословията, за да мога тайно да нося подрасник [свещеническо расо, което се носи под дрехите]; но той ми каза: “Не всички, които са в света, ще изчезнат; нито пък всеки в манастир ще бъде спасен! Разбираш ли? Не е дошло още време.”

Отново аз започнах да го умолявам [да ми даде разрешението си] да постъпя в женски манастир, защото е толкова трудно за човек да се спаси в света, но батюшката ми каза: “Монасите и схи-монасите в манастирите ще достигнат до седмото небе; но само ако знаеха какво очаква тези девственици, които живеят в света! Господ ще каже на тези схи-носители да направят път на онези, скритите, които не са живели в манастирите. И тези, вторите, ще превъзхождат първите! Разбираш ли това, че пред Бога скритите ще превъзхождат тези в манастирите? Разбираш ли?” попита старецът. “Нищо не разбирам,” беше моят отговор. “Тогава поне помни какво ти казах току-що”, каза батюшката.
image

Ако човек живее според закона на Любовта

Една благочестива вдовица имала сън: “Видях, така да се каже, батюшка Лаврентий от Черниговската обител “Света Троица” с неговите обитатели. Там имаше много сестри и хорът песнопееше: “Радвай се, о, Царице”. Тогава изведнъж старецът се издигна във въздуха, но там, с него, бяха само няколко майки (майки монахини) – общо седем или осем! Изтичах натам и го попитах: “Защо се издигнаха само няколко монахини?”, но при изричането на тези думи се събудих, без да съм получила отговор.”

Когато отидох да видя отец Лаврентий, той каза: “Както си го сънувала – така е! Ако бяха живели те според закона на любовта, тогава всичко би било наред. Ако някой има парче хляб, правилно е да го сподели с другиго, който пък после ще предложи (се помоли с) молитва за него.

Така и двамата ще получат от своята щедрост и биха били спасени! Но при нас е точно обратното: този, който има парче хляб, разбунва големи свади. Ето затова са толкова малко тези, които се издигат: защото няма любов!” ”

Малцина са спасени

Достопочтеният отец Лаврентий Черниговски често повтарял, че душите отиват в ада, точно както хората излизат от църквата на празник; но отиват в рая, както хората отиват на църква през седмичен ден. Батюшката често стоял и ридаел: жал му било за хората, които изчезвали. “Колко много хора има, които са натъпкани в пъкала като херинга в бъчва,” казвал старецът Лаврентий. Неговите духовни деца го утешавали, но той им отговарял през сълзи: “Вие не виждате. Само ако можехте да видите... Колко е жалко(за оплакване)! И в последните дни адът ще бъде изпълнен с млади хора.”

Засучи това около мустака си

“И аз ти казвам, и с голямо съжаление го казвам, че ще си купувате къщи и ще убивате време в украсяване на големи и прекрасни манастирски сгради. Но няма да имате време за молитва, въпреки че сте дали обет да не притежавате нищо!

Няма да бъде трудно да бъдеш спасен в последните дни, но това е да се размисли (но това е до мъдрост). Този, който победи всички тези изкушения, същият и ще бъде спасен! Такъв човек ще бъде между първите. Първите ще бъдат като факли; вторите ще бъдат като слънцето.

Имате други жилища, приготвени за вас. Така че слушайте и засучете това около мустаците си!” Така достопочтеният старец, взирайки се в бъдещето със своя прозорлив ум, увещавал мнозината си духовни чеда.

Относно антихриста

“Антихристът ще бъде коронясан цар в прекрасен, възстановен храм в Йерусалим, а духовенството и патриархът на Русия ще участват [в неговата коронация]. Тогава ще има свободно влизане и излизане от Йерусалим за всеки, но не опитвайте да ходите там тогава, защото всичко ще бъде направено, за да "измамва" (Мат. 24:24). Той [антихристът] ще бъде изключително обучен във всички сатанински измами и ще покаже големи знамения. Целият свят ще го чуе и ще го види. Той ще "подпечата" своите хора със сатанинския печат; ще мрази православна Русия”, казвал достопочтеният старец Лаврентий.

Върховният “миротворител”

Достопочтеният старец Лаврентий Черниговски често говорел за антихриста, казвайки:

“Ще дойде време, когато те ще се бият и бият, и ще избухне световна война. И в самия разгар на войната ще си кажат: “Хайде да си изберем един цар на цялата населена земя.” И ще го изберат! Ще изберат антихриста за световен цар и върховен миротворител на света. Ще трябва да се слуша внимателно; ще трябва да се внимава! Веднага щом започнат да гласуват за един мъж по целия свят, знайте, че това не е друг, а самият той, и че е забранено [на православните християни] да гласуват [за него].

Относно личността на антихриста в светото място

“Благословен и триж благословен (преблагословен) е човекът, който няма да пожелае да види и затова няма и да види богоотвратителниата личност на антихриста.

Който го види и чуе неговите богохулни думи, обещаващи всички земни блага, ще бъде прелъстен и ще отиде да му се кланя. И те ще изчезнат, заедно с него, що се отнася до вечния живот; и ще горят във вечен огън!”.

“Питахме достопочтения: “Как ще стане това?” И той ни отговори през сълзи, [казвайки]: “Мерзостта на запустението ще стои в светото място и ще покаже отвратителни прелъстители на света, които, правейки лъжовни чудеса, ще измамят всички тези хора, отрекли се от Бога.

И след тях ще се яви антихристът! Целият свят ще го види по едно и също време.” На въпроса: “Къде в светото място – в църквата?”, преподобният Лаврентий отговори: “Не в църквата, а вкъщи! Преди време в ъгъла е стояла маса, на която са били светите икони. Тогава обаче това място ще бъде заето от съблазнителни инструменти за измамване на човека. Много хора, които са се отклонили от Истината, ще казват: “имаме нужда да гледаме и слушаме новините.” И именно в новините ще се яви антихристът и те ще го приемат.”




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: predanie
Категория: Други
Прочетен: 415458
Постинги: 325
Коментари: 145
Гласове: 206
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930