Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2015 14:48 - Из съвременните чудеса на св. Лука Войно-Ясенецки: Чудесното изцеляване на мигрена
Автор: predanie Категория: Други   
Прочетен: 856 Коментари: 0 Гласове:
0



 Уважаема редакция (б.пр. на православния портал Православие.Ru), много ви благодаря и ви пращам поклон, че в бездната на интернет пространството вие сте остров на спасение, остров на Православната вяра. Ние много почитаме светителя Лука и бихме искали да споделим с вас своята история.
image

Нашата леля от Грузия през целия си живот, а вече е 55 годишна, страдаше от страшни пристъпи на мигрена. Всеки ден изпиваше шепа с хапчета, та поне малко да облекчи непоносимата болка.

Ние й разказахме за свети Лука и й показахме филма "Светци на 20-ти век" - тя плачеше и целуваше иконата на светителя, молейки го за помощ. През нощите му се молеше, четеше неговите проповеди и духовни наставления. И след около месец една наша позната от Симферопол донесе елей и иконка от раката на свети Лука. С този елей леля започна да маже болното място и да се моли всеки ден, притискайки иконката до главата си.

Една сутрин, когато се събуди, тя с огромно вълнение и непоколебима вяра в помощта, оказана й от светителя Лука, разказа следното. Както и няколко дни по-рано, вечерта тя се помолила преди сън, намазала болното място с елей, допряла иконката до главата си, легнала да спи и...

В даден момент - продължи тя разказа си, почувствала сякаш някой започнал да й прави операция на главата: намазал я, отворил я и сякаш почистил нещо отвътре. Отначало много я боляло, но с изчистването на болното място от "нещото" болката започнала да отшумява. След това, мястото дълго горяло като огън, а на сутринта болката утихнала напълно.

Вече измина повече от половин година и, слава на Бога, леля не пие никакви хапчета и е забравила какво е това мигрена.

А ние имаме момченце, което нарекохме Лука - четвъртото ни дете. По време на бременността и раждането се молех на свети Лука да ми помогне благополучно да родя и помощта му не закъсня. Благодарим ти, светителя отче Лука, и почитаме твоята света памет, защото ти се молиш за нас на Христос нашия Бог!

Ольга Валерьевна

превод: Ловчанска Света Митрополия





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: predanie
Категория: Други
Прочетен: 415037
Постинги: 325
Коментари: 145
Гласове: 206
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930